Děkujeme všem koledníkům
za  účast  a pomoc.

Děkujeme všem štědrým dárcům.

Zobrazit články z rubriky:

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Sbírka na pomoc obětem tsunami v Indonésii

00691528. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Charita ČR se proto zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala Indonéská vláda - pomoci lze formou DMS.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Vyučování skončilo. Hlouček malých školáků postává v mokré trávě kolem žlutého autobusu. Venku prší a děti se snaží co nejrychleji nastoupit, aby nezmokly. Deštníky nemají, některé z dětí si alespoň natáhly přes hlavu kapuci.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Zpráva o činnosti projektu Adopce na dálku za rok 2017

Připravili jsme pro Vás přehlednou zprávu o činnosti projektu Adopce na dálku® za uplynulý rok. Dozvíte se, komu jsme pomohli a jaké změny se u nás v průběhu roku odehrály. Nechybí ani několik krátkých příběhů.

Návštěva 2017

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie

Ve druhé polovině listopadu roku 2017 se vypravili zástupci hradecké diecézní Charity do Indie. Hlavním cílem této cesty bylo setkání s místními partnery a koordinátory projektu Adopce na dálku®. Čeští návštěvníci potkali během necelých dvou týdnů několik tisíc indických školáků a desítky absolventů zmíněného projektu.

PROSBA: Zapojte se do aplikace Pomáhej pohybem a podpořte Petrklíč

\"EPP\"(Havlíčkobrodsko) – Nadace ČEZ vybrala do své aplikace Pomáhej pohybem projekt z ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Podpořit uživatele stacionáře může kdokoliv, kdo se rád hýbe a kdo má při sobě „chytrý“ telefon se staženou aplikací. Když do daného termínu budou nasbírány požadované body, stacionář získá celkem sedmdesát tisíc korun, které se významnou měrou budou podílet na financování nákladů spojených se svozy uživatelů do Petrklíče.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Jak podpořit činnost OCH Náchod?

Oblastní charita Náchod

Mlýnská 189, 547 01, Náchod