Les je náš kamarád, važme si ho Zobrazit fotogalerii
25. srpna 2022 Aktuality

Les je náš kamarád, važme si ho

Les je úžasné místo, kde toho můžete tolik zažít...

LES PLNÝ PŘÍBĚHŮ

Jako každé děti i ty naše z azylového domu milují příběhy o pirátech, vílách, rytířích a tajemných hradech se zakletou princeznou. A nejen to - rádi si takové příběhy vymýšlíme a hrajeme si na ně. S příběhem do lesa se jde přece jenom líp. A ještě k tomu najít v lese poklad? To je sen každé dětské duše. Šipkovaná to je naše nejblíbenější hra. Díky těmto výletům poznáváme přírodu, sebe, kamarády, ale také aré pověsti z Náchodska. A když není příhodná pověst nebo příběh k mání, rádi si nějakou vymyslíme.

ČISTÝ LES

Za to, že můžeme jít do lesa, kde je klid, jsme moc rádi. Musíme se však k němu také dobře chovat, proto smyslem naší další výpravy do lesa byl jeho úklid od odpadků, které pak třídíme, aby jejich recyklace byla pro přírodu co nejšetrnější. A víte, co je světový trend ZERO WASTE - naše děti už ano.

KRMENÍ ZVÍŘÁTEK

Venku o prázdninách trávíme co nejvíce času. Učíme se o přírodě, o zvířatech, o životě… zkrátka všechno, co kolem sebe vidíme, slyšíme nebo cítíme. Děti jsou zvídavé a tak je seznamujeme se vším, co je v okolí k mání. Proto neleníme a zkoumáme každý kámen, každou rostlinu, každý kopec.
Jedna z nejvíc oblíbených věcí je krmení zvířátek, za kterými chodíme pravidelně a moc nás to baví. Děti mají možnost si prohlédnout a pohladit různé druhy zvířat, rádi zkoumáme jeijch chování a plníme úkoly nebo jen tiše sedíme a pozorujeme je..

ZÁCHRANNÁ AKCE ŠOUPÁLKŮ

Les je krásný a těch zvířátek, co v něm žije - no jéjej. Při jedné z naší procházky jsme byli svědky něčeho velmi vzácného. Z jednoho stromu se díky kůrovci uvolnila a odpadla velká část kůry, kde měli hnízdo vzácní šoupálci. A tak si děti vyzkoušely záchranu na vlastní kůži. V první řadě jsme zavolali do záchranné stanice. Děti byly po celou dobu skvělý zachránci, ptáčky zahřívaly a pěkně jim zpívaly, zatímco jsme s klukama obmotávaly provázkem kůru zpátky ke strom - podle instrukcí ze záchranné stanice. Druhý den pak záchrana pokračovala dál a nakonec si pro ptáčky přijeli ze záchranné stanice, kde jim nebude nic chybět.